Missie en visie

Missie

Waar komt de naam Rumi Dervish Thuiszorg vandaan?
In 1207 werd Jalal al-Din Rumi geboren. Een Perzische dichter en filosoof. Hij beperkte zich niet tot zijn eigen achterban maar trachtte met zijn gastvrijheid. Ieder mens is een mens en iedereen hoort bij elkaar. 
Zo kwam Rumi met hele mooie teksten waaronder;

"Kom tot mij,
Kom weerom,
Wie je ook bent,
Welke afkomst je ook bent,
Of je nou gelovig in een geloof of ongelovig bent,
Een vuuraanbidder, kom,
Onze deuren zijn voor iedereen open,
Kom."
 
Rumi Dervish heeft als missie het bevorderen van kwaliteit van leven en het bijeenbrengen van culturen, met als speerpunten alle doelgroepen en de multiculturele samenleving. Wij doen dit bij de cliënten thuis in hun eigen taal en cultuur, waardoor de cliënten zich vertrouwen en begrepen voelen.
Rumi Dervish biedt het complete pakket van zorg thuis door vaste en kleine teams van professionele medewerkers bij de cliënt te laten verrichten, waardoor de cliënten altijd dezelfde vertrouwde gezichten zien. De zorg is optimaal afgestemd op de wensen van de cliënt en is kwalitatief hoogwaardig. Samenwerking tussen de zorgprofessional, andere partijen, cliënt en haar ondersteuners staat bij Rumi Dervish als pioriteit heel hoog en ziet dit als toegevoegde waarde.

Visie

Rumi Dervish wil mensen uit de multiculturele samenleving die een behoefte hebben aan zorg tegemoetkomen. Dit doen wij door te werken vanuit een aantal kernwaarden:
•    Zorg op maat
•    Respect voor elkaar
•    Klantvriendelijk
•    Passend toezicht
•    Ruimte voor medezeggenschap

Doelgroep

Zoals hierboven omschreven richt Rumi Dervish zich voornamelijk op de multiculturele doelgroep in een ruime omgeving van Zwolle. Onze cliënten zijn over het algemeen eerste generatie immigranten met een culturele- en taalbarriëre waardoor zij geen zorgverlening van autochtone thuiszorgorganisaties willen aanvragen, terwijl zij wel de zorg en ondersteuning nodig hebben. Rumi Dervish ondersteunt deze doelgroep door hen te begeleiden vanaf de start van de zorgvraag, naar het aanvragen van een indicatie en het inkopen van de zorg. Zelf bieden wij onze cliënten de volgende zorg aan:

  • Huishoudelijke hulp
  • Begeleiding (individueel)
  • Dagbesteding
  • Persoonlijke verzorging
     

Omdat wij samenwerken met De Zorgkeien, bieden zij de verpleging en 24-uurs zorg.
Wilt u meer weten over onze samenwerking met de Zorgkeien? Kijk dan onder het kopje "Zorgkeien".


Uitsluitingscriteria
Als kleine zorgorganisatie kan Rumi Dervish nog niet aan elke zorgvraag tegemoet komen. Om te voorkomen dat wij aanmeldingen krijgen van cliënten die wij niet van dienst kunnen zijn en om de kwaliteit van zorg te kunnen waarborgen hebben wij uitsluitingscriteria opgesteld:

  • De verpleegtechnisch handelingen kan Rumi Dervish BV op dit moment niet 24/7 gegarandeerd worden en zal de verpleegtechnische handelingen laten uitvoeren door de Zorgkeien.
  • Er wordt geen zorg geleverd aan cliënten met een crisisgevoelige GGZ problematiek die hiervoor niet onder behandeling staan. De crisisgevoeligheid van deze doelgroep past niet binnen onze manier van zorgverlenen.
     

De uitsluitingscriteria worden minimaal jaarlijks tijdens de Organisatiebeoordeling opnieuw bekeken en eventueel aangepast.